Het is niet toegestaan deze afbeelding te gebruiken zonder toestemming van Wietzenu Photography ! Neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden.

Uit- en toegelicht

C-130 Hercules
transportvliegtuig

De Lockheed C-130H Hercules is een middelzwaar transportvliegtuig. Het is met name bedoeld voor het vervoer van  militair personeel en materieel. Ook worden er humanitaire hulpvluchten mee gemaakt. De Hercules is dankzij een achterlaadklep niet afhankelijk van speciale beladingsfaciliteiten op luchthavens.

De Lockheed C-130 is een middelzwaar transportvliegtuig dat tot 17.500 kilo, 128 infanteristen of 92 parachutisten over een afstand van bijna 8.000 kilometer kan vervoeren.

De Tureluur

Latijnse naam: Tringa totanus

De Tureluur is gelukkig een nog veel voorkomende vogel in het Nederlandse weidegebied. Je kan hem vaak vinden aan de slootranden, waar hij naar insecten en ander eten zoekt. De Tureluur valt op door z’n rode snavel en z’n rode poten, maar ook door z’n luidruchtige gedrag.

 

Rietoogst in de âlde Feanen

Tijdens een frisse dag in maart heb ik deze foto genomen tijdens het oogsten van het riet. Het gesneden riet wordt schoon geslagen. Alleen rechte stukken riet blijven over en restmateriaal wordt verbrand. Op de foto zie je nog de machine waarmee het riet geslagen wordt.

F16 na takeoff

Net opgestegen vanaf vliegbasis Leeuwarden, deze F16 maakt lichte bocht naar links waardoor voor mij het zonlicht mooi over het toestel komt. Het feit is wel dat een straaljager behoorlijk snelheid aan het maken is en dus moet de sluitertijd best hoog ander wordt het geen scherpe foto, dus 1250ste van een seconde is nu goed te doen.